در حال بارگذاری
اولین طراح و سازنده سیستم میترینگ ( اندازه گیری ) در ایران و خاورمیانه
مجتمع صنعتی آسیا ابزار دقیقمجتمع صنعتی آسیا ابزار دقیقمجتمع صنعتی آسیا ابزار دقیق
026-34921581-6
[email protected]
سازمان منطقه ویژه اقتصادی پیام
مجتمع صنعتی آسیا ابزار دقیقمجتمع صنعتی آسیا ابزار دقیقمجتمع صنعتی آسیا ابزار دقیق

کنترل سیستم

سامانه های قطع اضطرار (ESD)، که سامانه های ابزاردقیقی ایمنی  (Safety instrumented systems(SIS)) نیز خوانده میشوند، در فرایندهای حساس و دارای خطر زیاد استفاده میشوند. این سامانه ها بطور موازی با سیستم کنترل اصلی مانند DCS کار میکنند و اگر به هر دلیلی کنترل فرایند از دست سیستم کنترل اصلی خارج شود، فرایند را قطع مینمایند و به حالت ایمن میبرند. طبق استانداردهای رایج، حسگرها و عملگرهای متصل به ESD باید از حسگرها و عملگرهای متصل به سیستم کنترل اصلی مجزا باشند. در فرایندهای تحت کنترل ESD خطرات موجود در هر حلقه کنترلی شناسایی و میزان خطر برآورد شده و براساس آن یک سطح جامعیت ایمنی (Safety Integrity Level(SIL)) به حلقه کنترلی نسبت داده میشود SIL سامانه باید مطابق با بالاترین SIL برآورد شده حلقه های کنترلی باشد. پیکربندی سامانه بر اساس SIL نسبت داده شده تعیین میشود. شرکت آسیا ابزار دقیق با تکیه بر پرسنل مجرب خود سیستمهای کنترل مهندسی شده شامل DCS و ESD  را در زمینه های نفت، گاز و پتروشیمی ارائه میدهد. سرویسهای ارائه شده از طراحی اولیه و ساخت تابلوها شروع شده و با برنامه نویسی و در نهایت راه اندازی و پشتیبانی ادامه میابد. در این پروژه ها سعی بر استفاده از پرسنل مجرب داخلی در کنار متخصصان خارجی معتبر جهت انتقال دانش فنی می باشد که در نهایت محصول نهایی با بهترین کیفیت، حداقل زمان و کمترین صرف هزینه های مدیریتی و هماهنگی برای مشتری انجام میگردد.

خدمات بخش سیستم کنترل شرکت به شرح زیر میباشند:

طراحی سیستم کنترل
برنامه نویسی
بازرگانی و تامین قطعات
ساخت پانلها
پشتیبانی و تامین قطعات یدکی
آموزش و ارائه خدمات پس از فروش

امروزه تابلو کنترل معمولي (رله ای ) خيلي کمتر مورد استفاده قرار مي گيرند. چرا که معايب زيادي دارند. از آنجا که اين نوع تابلو کنترل با رله هاي الکترو مکانيکي کنترل مي شوند، وزن بيشتري پيدا مي کنند، سيم کشي تابلو کار بسيار زيادي مي طلبد سيستم را بسيار پيچيده مي کند. در نتيجه عيب يابي و رفع مشکل آن بسيار پرزحمت بوده و براي اعمال تغييرات الزم در هر سال و يا بروز کردن سيستم بايستي ماشين را بمدت طولانی متوقف نمود که اين امر مقرون به صرفه نخواهد بود. ضمنا توان مصرفي اين تابلوها بسيار زياد است.

با بوجود آمدن پي ال سي و فلو کامپیوترها مفهوم کنترل و طراحي سيستم هاي کنترلي بطور بسيار چشمگيري پيشرفت کرده است و استفاده از اين کنترلر ها مزاياي بسيار زيادي دارد، که به برخي از اين موارد در زير اشاره کرده ايم. که با مطالعه آن مي توان به وجه تمايز پي ال سي با ساير سيستم هاي کنترلي پي برد :

۱ -سيم بندي سيستم هاي جديد در مقايسه با سيستم هاي کنترل رله اي تا ۸۰ ٪کاهش مي يابد.
۲ -از آنجاييکه پي ال سي توان بسيار کمي مصرف مي کند، توان مصرفي بشدت کاهش پيدا خواهد کرد.
۳ -توابع عيب ياب داخلي سيستم پي ال سي تشخيص و عيب يابي سيستم را بسيار سريع و راحت مي کند.
۴ – برعکس سيستم هاي قديمي در سيستم هاي کنترلي جديد اگر نياز به تغيير در نحوه کنترل يا ترتيب مراحل آن داشته باشيم، بدون نياز به تغيير سيم بندي و تنها با نوشتن چند خط برنامه اين کار را انجام مي دهيم، در نتيجه وقت و هزينه بسيار بسيار اندکي صرف انجام اينکار خواهد شد.
۵ -در مقايسه با تابلو هاي قديمي در سيستم هاي مبتني بر پي ال سي نياز به قطعات کمکي از قبيل رله ، کانتر، تايمر، مبدل ها و … بسيار کمتر شده است. همين امر نيز باعث شده در سيستم هاي جديد از سيم بندي، پيچيدگي و وزن تابلو ها به نحو چشمگيري کاسته شود .
۶ -از آنجاييکه سرعت عملکرد و پاسخ دهي پي ال سي در حدود ميکرو ثانيه و نهايتا ميلي ثانيه است، لذا زمان لازم براي انجام هر سيکل کاري ماشين بطور قابل ملاحظه اي کاهش يافته و اين امر باعث افزايش ميزان توليد و بالا رفتن بازدهي دستگاه مي شود.
۷ -ضريب اطمينان و درجه حفاظت اين سيستم ها بسيار بالا تر از ماشين هاي رله اي است.
۸ -وقتي توابع کنترل پيچيده تر و تعداد ورودي ها و خروجي ها خيلي زياد باشد، جايگزين کردن پي ال سي بسيار کم هزينه تر و راحت تر خواهد بود

English Catalogue